Actueel

Nieuws

Preview foto
11 juli 2021
Project Bouwen
De jaarlijkse projectweek is weer gehouden. Tijdens deze week stond het onderwijs binnen onze school in het teken van bouwen. Wat komt erbij kijken om een gebouw te ontwerpen en te maken? Hoe zien de binnen- en buitenzijde van een gebouw eruit? Welke beroepen hebben met bouwe te maken? Hoe zien huizen er in de toekomst uit? Wat zijn de verschillen tussen huizen van mensen en dieren. De leerlingen gingen hard aan de slag. 
Lees meer ›

Preview foto
26 april 2021
Afscheid meester Leo
Vrijdag 23 april was de laatste officiele werkdag van meester Leo. Onder groot en luid applaus van het team kwam hij voor de laatste keer De Fontein binnen. Alle groepen kwamen daarna langs zijn kamer gewandeld om hem gedag te zeggen. Aan het einde van de ochtend werd, geheel coronaproof, door het team afscheid genomen. Nu mag hij gaan genieten van een welverdiend pensioen!

Preview foto
26 maart 2021
Personconferentie Week van het geld 2021
Leerlingen uit groep  6 mochten deze week demissionair minster Hoekstra en Youtubester Dylan Haegens vragen stellen tijdens een landelijke persconferentie. Heeft u vroeger ook zakgeld gekregen? Waarom wordt er geen extra geld gedrukt, dan is de armoede toch weg? Een paar  van een heel aantal vragen die zij mochten stellen. Een mooie ervaring. Zo leren wij binnen en buiten onze school!

Preview foto
07 maart 2021
Onze eigen verkiezingsreporters
In aanloop naar de landelijke verkiezingen mochten een aantal leerlingen uit groep 8, als kindercorrespondent op het Binnenhof diverse politici bevragen. Een uniek kijkje in de Tweede Kamer. Een mooie vorm van burgerschapsonderwijs!

Preview foto
13 november 2020
Leerlingenraad
Na een spannende verkiezing is deze week bekend geworden welke leerlingen in de leerlingenraad van 2020-2021 zitten. De leerlingenraad denkt met directie mee over onderwerpen om de school te verbeteren.

Donderdag 5 november vond de eerste vergadering al plaats. Zij kregen direct een hele belangrijke opdracht. Namelijk het meedenken over de onderwerpen voor de promotiefilm. Waar zijn zij trots op en wat moet sowieso in de film terugkomen?

 

Een paar voorbeelden die door hen genoemd werden:

  • Jezelf mogen zijn
  • Elke dag enthousiast opgevangen worden door de leerkrachten
  • Handvaardigheid/muziekles
  • Verkeersles buiten
  • De schoolpleinen met klimrekken
  • Judo voor de groepen 1 t/m 4