Actueel

Nieuws

Preview foto
19 september 2019
Kletskoppen Kindertaalfestival
Hoe werkt dat eigenlijk, leren praten? Op zondag 29 september kom je daar spelenderwijs achter tijdens het Kletskoppen Kindertaalfestival in de Centrale Bibliotheek. Een gratis wetenschapsdag voor het hele gezin, vol interactieve demonstraties, leerzame spelletjes, (meertalige) voorleessessies! Daarnaast is er de muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart en zijn er workshops en optredens van kinderboekenschrijver Annemarie Bon en rapper Tyler Koudijzer. Het volledige programma vind je op: www.kletskoppenfestival.nl

Het Kletskoppen Kindertaalfestival is een initiatief van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek, allebei te Nijmegen, waar zij het festival twee keer eerder organiseerden. De Nationale Wetenschapsagenda haalt het festival nu naar Den Haag.

Dus heb je zondag 29 september nog niks te doen? Kom dan met je kinderen tussen 12.00 en 17.00 uur gezellig langs in de Centrale Bibliotheek (Spui 68) en laat je verrassen door het veelzijdige taalonderzoek van de Radboud Universiteit en Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek.


Preview foto
18 september 2019
Thema-avond Gamen
De Oudervereniging organiseert op maandag 30 september van 19.00 tot 20.00 uur een thema-avond over 'Gamen'. Welke ouder heeft hier tegenwoordig niet mee te maken?

* Wil je meer te weten komen over wat voor een invloed dit heeft op uw kind?
* Wil je meer te weten komen wat een gameverslaving inhoudt en wat de gevolgen hiervan zijn?
* Wil je weten hoe je afspraken met je kind kunt maken over gamen?

Kom dan maandag 30 september naar De Fontein. Na de presentatie is er nog ruimte om even met elkaar na te praten onder het genot van een hapje/drankje.


Preview foto
02 september 2019
Beleef het middeleeuwse verleden bij stadsboerderij Op den Dijk
Zaterdag 14 september van 13.00-16.00 uur.
Zondag 15 september van 10.00-16.00 uur.

 

Kom naar stadsboerderij Op den Dijk en doe mee!
Activiteiten voor jong en oud:
• Middeleeuwse workshops en spelletjes
• Wat doet een archeoloog?
• Hoe was het vroeger op de boerderij?


Zaterdag en zondag zijn er verschillende dingen te doen, dus kom beide
dagen om niks te missen!
Lees meer ›


Preview foto
28 augustus 2019
Kom ook naar de Stadsspelen!
De Stadsspelen Den Haag is een gezellig en gratis festival op 21 en 22 september bij Sportcampus Zuiderpark. Alles draait er om samen plezier hebben!

 

Op het podium is er de hele dag muziek en je kan er lekker eten en drinken. Er is van alles te doen en te zien: dansen, vechtsporten in de boksring, zwemmen, springen op het grootste springkussen van Europa, voetbal en nog veel meer. Iedereen kan meedoen: ouderen, volwassenen en kinderen. Maar natuurlijk kan je ook gewoon kijken en aanmoedigen.  Ook kan je gratis een fittest doen en gezondheidsadvies krijgen. Op de Stadsspelen ontmoet je mensen en organisaties uit de buurt.

 

Dus kom ook met je familie, vrienden en buren naar de Stadsspelen Den Haag voor een hoop plezier en gezelligheid!  Hou stadsspelendenhaag.nl en facebook in de gaten voor het programma.


Preview foto
05 juli 2019
Op Talentenjacht met de VakantiePas!
Het is bijna zomervakantie, dus de VakantiePas is weer uitgedeeld in de klas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. De VakantiePas is goed voor € 300,- aan korting en bevat meer dan 80 (zomer)activiteiten in en om de stad. Met  het thema ‘Talentenjacht’ kunnen kinderen hun (verborgen) talenten ontdekken. Is het muziek, sport, koken, dans of wetenschap? Verder is er het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops, zwembaden, pretparken en een gratis ijsje of pannenkoek. Als de kinderen 5 activiteiten hebben gedaan, kunnen ze in de bibliotheek een VakantiepasMedaille ophalen.

Naast de kortingen en zelfs gratis activiteiten, zijn er ook flinke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is een (slaap)weekend Duinrell en het Tikibad voor 4 personen.  Alle activiteiten staan vanaf 8 juli ook op www.vakantiepas.nl . Daar vindt u ook alles over eventuele wijzigingen, prijsvragen én extra activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan.