Nieuws

 
Kletskoppen Kindertaalfestival
19 september 2019

Kletskoppen Kindertaalfestival

Hoe werkt dat eigenlijk, leren praten? Op zondag 29 september kom je daar spelenderwijs achter tijdens het Kletskoppen Kindertaalfestival in de Centrale Bibliotheek. Een gratis wetenschapsdag voor het hele gezin, vol interactieve demonstraties, leerzame spelletjes, (meertalige) voorleessessies! Daarnaast is er de muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart en zijn er workshops en optredens van kinderboekenschrijver Annemarie Bon en rapper Tyler Koudijzer. Het volledige programma vind je op: www.kletskoppenfestival.nl

Het Kletskoppen Kindertaalfestival is een initiatief van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek, allebei te Nijmegen, waar zij het festival twee keer eerder organiseerden. De Nationale Wetenschapsagenda haalt het festival nu naar Den Haag.

Dus heb je zondag 29 september nog niks te doen? Kom dan met je kinderen tussen 12.00 en 17.00 uur gezellig langs in de Centrale Bibliotheek (Spui 68) en laat je verrassen door het veelzijdige taalonderzoek van de Radboud Universiteit en Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek.

Thema-avond Gamen
18 september 2019

Thema-avond Gamen

De Oudervereniging organiseert op maandag 30 september van 19.00 tot 20.00 uur een thema-avond over 'Gamen'. Welke ouder heeft hier tegenwoordig niet mee te maken?

* Wil je meer te weten komen over wat voor een invloed dit heeft op uw kind?
* Wil je meer te weten komen wat een gameverslaving inhoudt en wat de gevolgen hiervan zijn?
* Wil je weten hoe je afspraken met je kind kunt maken over gamen?

Kom dan maandag 30 september naar De Fontein. Na de presentatie is er nog ruimte om even met elkaar na te praten onder het genot van een hapje/drankje.

Beleef het middeleeuwse verleden bij stadsboerderij Op den Dijk
02 september 2019

Beleef het middeleeuwse verleden bij stadsboerderij Op den Dijk

Zaterdag 14 september van 13.00-16.00 uur.
Zondag 15 september van 10.00-16.00 uur.

 

Kom naar stadsboerderij Op den Dijk en doe mee!
Activiteiten voor jong en oud:
• Middeleeuwse workshops en spelletjes
• Wat doet een archeoloog?
• Hoe was het vroeger op de boerderij?


Zaterdag en zondag zijn er verschillende dingen te doen, dus kom beide
dagen om niks te missen!
Lees meer ›

Kom ook naar de Stadsspelen!
28 augustus 2019

Kom ook naar de Stadsspelen!

De Stadsspelen Den Haag is een gezellig en gratis festival op 21 en 22 september bij Sportcampus Zuiderpark. Alles draait er om samen plezier hebben!

 

Op het podium is er de hele dag muziek en je kan er lekker eten en drinken. Er is van alles te doen en te zien: dansen, vechtsporten in de boksring, zwemmen, springen op het grootste springkussen van Europa, voetbal en nog veel meer. Iedereen kan meedoen: ouderen, volwassenen en kinderen. Maar natuurlijk kan je ook gewoon kijken en aanmoedigen.  Ook kan je gratis een fittest doen en gezondheidsadvies krijgen. Op de Stadsspelen ontmoet je mensen en organisaties uit de buurt.

 

Dus kom ook met je familie, vrienden en buren naar de Stadsspelen Den Haag voor een hoop plezier en gezelligheid!  Hou stadsspelendenhaag.nl en facebook in de gaten voor het programma.

Op Talentenjacht met de VakantiePas!
05 juli 2019

Op Talentenjacht met de VakantiePas!

Het is bijna zomervakantie, dus de VakantiePas is weer uitgedeeld in de klas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. De VakantiePas is goed voor € 300,- aan korting en bevat meer dan 80 (zomer)activiteiten in en om de stad. Met  het thema ‘Talentenjacht’ kunnen kinderen hun (verborgen) talenten ontdekken. Is het muziek, sport, koken, dans of wetenschap? Verder is er het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops, zwembaden, pretparken en een gratis ijsje of pannenkoek. Als de kinderen 5 activiteiten hebben gedaan, kunnen ze in de bibliotheek een VakantiepasMedaille ophalen.

Naast de kortingen en zelfs gratis activiteiten, zijn er ook flinke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is een (slaap)weekend Duinrell en het Tikibad voor 4 personen.  Alle activiteiten staan vanaf 8 juli ook op www.vakantiepas.nl . Daar vindt u ook alles over eventuele wijzigingen, prijsvragen én extra activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan.

Zomertijd = puzzeltijd!
04 juli 2019

Zomertijd = puzzeltijd!

De zomer staat voor de deur, tijd voor leuke dingen! Bijvoorbeeld voor het Nieuwsbegrip puzzelboek. Je leerlingen hoeven zich niet te vervelen met de rebussen, woordzoekers en kruiswoordpuzzels in dit zomerboek.

Puzzelboek niveau AA en Puzzelboek niveau A/B

 

https://www.nieuwsbegrip.nl/page/1771/zomertijd-puzzeltijd

Escampfestival 2019
19 juni 2019

Escampfestival 2019

Het Escampfestival viert dit jaar haar 20e verjaardag, tijd voor een bijzonder feest. We gaan los op de Leyweg met een speciale programmering. We kunnen nog niets verklappen maar het wordt spectaculair. Daarnaast krijgen de winkeliers op de Leyweg alle gelegenheid om die dag het winkelcentrum en hun zaak op de kaart te zetten. Het wordt dus een bruisende dag op de Leyweg met kraampjes, gezellige terrassen en leuke aanbiedingen.

 

U kunt alvast de volgende datum reserveren:

 

datum: zaterdag 14 september van 12.00 – 17.00 uur

locatie: winkelcentrum Leyweg en Melis Stokepark

Week Tegen Pesten 2019
22 mei 2019

Week Tegen Pesten 2019

De Week Tegen Pesten 2019 is van 23 tot en met 27 september. Dit jaar is het thema: Wees een held, met elkaar. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

Wees een held, met elkaar

De Week Tegen Pesten 2019 heeft als thema Wees een held, met elkaar. Samenwerking met de hele groep staat centraal. Met elkaar zorg je voor een goede sfeer en ontstaat er minder behoefte om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

Haagse Ooievaarspas
16 april 2019

Haagse Ooievaarspas

Beste ouders/verzorgers,

Ook dit jaar krijgt u, als uw kinderen een Haagse Ooievaarspas hebben en tussen de vier en zeventien jaar oud zijn, een aanvraagformulier voor de aanvraag van de Schoolspullenpas thuis gestuurd. Met deze pas kunt u veel schoolspulletjes kopen: pennen, potloden, gymspullen, mappen… en wat er verder nog nodig is voor school.

Eind mei kunt u het aanvraagformulier verwachten. Kijk goed na of alles klopt wat er op staat? Klopt het dan kunt u het formulier terugsturen in de antwoordenvelop (postzegel niet nodig) óf, en dat is nieuw dit jaar: U kunt de aanvraag ook digitaal doen op de website van Leergeld Den Haag! De aanvraag wordt dan gelijk behandeld; er is geen risico dat u het formulier kwijt raakt! En, uw aanvraag wordt sneller in behandeling genomen dan als u het formulier opstuurt naar Leergeld!

De waarde van de pas is ook dit jaar € 50 voor basisschool; €250 voor brugklas en € 150 voor leerlingen vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Bel ons op of mail ons als u 15 juni nog geen aanvraagformulier hebt ontvangen!

T: 070-7796135 / 070-7796136 (ma-don 9.00-12.30)

E-mail: schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
30 oktober 2017

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.